Uitstapjes


Uitstapjes zijn vaak verrassend!

Wie houdt er nu niet van uitstapjes? Ze zijn er natuurlijk in allerlei categorieën, maar ik zal hier alvast aangeven wat ik leuk vind.

Ik hou van musea.  Als het even kan bezoek ik iedere maand een museum, van dichtbij huis tot verder weg. Meestal doe ik dat per trein en vervolgens met de bus of benenwagen.  Maar vaak zijn musea met hun tentoonstellingen te ver weg of liggen ze op moeilijk met het Openbaar Vervoer bereikbare plekken.  In de nabije toekomst ga ik dat anders organiseren: met een overnachting en/of de auto. Bijzondere markten en beurzen ga ik ook graag heen.

De natuur intrekken valt voor mij eveneens onder uitstapjes. Dat doe ik nu voornamelijk dicht bij huis, op de fiets en/of (vervolgens) wandelend. Sommige mooie gebieden zijn makkelijk met trein en/of met de bus te bereiken, maar over het algemeen niet. Met een auto wordt dat straks makkelijker.

Dan zijn er natuurlijk nog de dierentuinen, botanische tuinen en (model)plantentuinen zoals van Mien Ruys of Appeltern, de Keukenhof, bloemencorso’s e.d.

Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken om een uitstapje voor te maken, zowel dichtbij als wat verder weg. Een uitstapje kan een dagdeel, een hele dag of enkele dagen duren en zelfs over de grens plaatsvinden!

Mijn blogberichten over mijn uitstapjes zullen ook hier verschijnen maar dan alleen met de titel. Je kunt die dan aanklikken en dan kom je in het artikel!