Wereld MS Dag 31 mei 2017 Ben Feringa route


Op 31 mei was het Wereld MS Dag.  De regio Groningen van de MS-VERENIGING Nederland had, net als voorgaande jaren,  een fantastische fiets-en scootmobielroute uitgezet met als naam “De Ben Feringa route”. We zouden voornamelijk rond het Paterswoldse meer fietsen en in totaal zo’n 25 km.

 

We hadden een prachtige dag: zon, niet te warm en niet te koud, nauwelijks wind. En daar was ik erg blij mee, want ik fietste op mijn mooie driewieler zónder trapondersteuning.

Mijn doel voor deze dag was om geld in te zamelen voor de experience toolkits: hiermee kunnen gezonde mensen aan den lijve voelen hoe het is om MS te hebben.  Uiteindelijk heb ik € 125,00 in gezameld.

Ons start- én eindpunt was restaurant “De Twee Provincien”. Ik was al op tijd opgehaald door E. met een grote bus, want mijn fiets moest natuurlijk mee.  Bij aankomst op de startplaats waren er al veel mensen gearriveerd en konden we genieten van een kopje koffie met een plak cake. We kregen ook allemaal een rood MS T-shirt van de MS-Vereniging.

 

Rond 10.30 uur vertrokken we. Het was nog iets frisjes maar al vrij snel kon mijn vestje uit. We zijn vlakbij Groningen 1 keer massaal verkeerd gereden, maar gelukkig bleef de schade beperkt tot enkele kilometers. Na een prachtige rit over de Boterdijk, de Schelfhorst, Eelderwolde, langs de rand van de wijk Hoornsemeer en het Hoornsepad , was onze eerste stop met lunchpauze bij Sassenhein in Haren. onze lunchpauze ging het verder langs Het Hemrik, onder de snelweg A28 door, langs prachtige weilanden, Vosbergen, ontwenningskliniek Hoog Hullen,  richting de Waterburcht in Eelde waar we wederom pauzeerden. Hier kregen we iets te drinken en een lekker gebakje erbij. We konden nog steeds genieten van het prachtige weer en lekker buiten zitten , wat een zaligheid!

Onze laatste etappe voerde ons dwars door Eelde en Paterswoldse terug naar de Twee Provincien.  Daar aangekomen bleek dat ik 27 km had gefietst!

Het was een geslaagde dag! Na een afsluitend drankje en een hapje ging iedereen weer richting huis!

Hieronder nog een fotogalerij en een filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *